62.00 MDL
Feniculul este o plantă perenă, ale cărei semințe și bulb se utilizează atât în bucătărie, cât și în scop terapeutic, pentru tratarea sau ameliorarea multor afecțiuni, mai ales a celor de natura gastrică.
Feniculul are o textură crocantă și o aromă ușor dulce. Acesta poate fi consumat crud sau gătit, însă pentru a fi gustos, trebuie ales corect. Bulbul trebuie să fie ferm, fară pete, iar tulpinile ar trebui să fie verzi, nu ofilite. Ținut la frigider, feniculul vă rămâne proaspăt în jur de 4 zile. E bine de știut că feniculul are o aromă intensă, specifică, deci e posibil să nu fie apreciat de toată lumea. De aceea, dacă n-ai mai consumat fenicul până acum, e indicat să iei doar un bulb pentru a vedea dacă te împaci cu gustul și mirosul acestuia.
Feniculul poate fi consumat crud, după ce se îndepărtează coaja și este porționat. Acesta poate fi încorporat în salate, dar și consumat alături de creme de leguminoase sau sosuri reci, precum humus sau guacamole.
Daca vrei să îl gătești, îndepărtează tulpinile cu un cuțit, apoi taie bulbul pe verticală. După aceea, poți mărunți bulbul după plac. Feniculul poate fi folosit în supă, supă-cremă, dar și sotat alături de alte legume, în sosuri și tocănițe. Bulbii de fenicul pot fi pregătiți la cuptor și serviți pe post de aperitiv sau garnitură. Este adevărat că feniculul crud este cel mai hrănitor, însă și cel gătit își păstrează dintre proprietăți.