300.00 MDL
Fisticul crud constituie o solutie ideala pentru gustarile dintre mese in zilele aglomerate.
Familiarizarea cu fisticul crud
Fisticul crud se bucura de o reala apreciere, devinind un bun candidat pentru o gustare usoara servita in orice moment al zilei.
Dietele bogate in fistic, ajuta la cresterea colesterolului HDL “bun” si produc efecte similare unei diete sanatoase pentru inima, precum reducerea factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare.
Este o sursa buna de proteine, magneziu, fibre si fosfor, vitamina E si B6, cupru si mangan. Cu potasiu in abundenta, reduce cortizolul din corp (hormonul de stres), cu grasimile mononesaturate, in proportie de aproximativ 90% ajuta la scaderea riscului de boli de inima, iar cu antioxidantii sai – betacaroten, luteina – diminueaza riscul de cancer.
Fisticul crud in bucatarie
Fisticul crud este o excelenta sursa de fibre alimentare, fiind de folos in mentinerea sub control a greutatii corporale si ajutand la instalarea simtului de satietate si potolirea foamei, in acelasi timp, oferind o senzatie de energie o perioada mai lunga de timp.
Fie ca este servit sub forma de gustare, in deserturi dulci sau in preparate consistente, fisticul poate fi folosit in numeroase moduri in bucatarie. In bucataria araba si orientala, fisticul este folosit la umpluturile pentru carnea de pasare sau la sosurile pentru mancarurile ce au la baza carne tocata. In preparatele indiene, fisticul macinat ofera un gust aparte orezului si legumelor. In patiserie, culoarea verde a fisticului si gustul il transforma intr-un ingredient preferat. Fisticul se poate gasi si in crème pentru torturi, in tarte, inghetata, deserturi glazurate si nuga.
In combinatie cu fructele uscate sau cu alte tipuri de nuci si semintele de tot felul – fisticul poate fi o idee excelenta pentru prepararea unui mic dejun consistent, delicios si sanatos, avand la baza cerealele sau pseodocerealele.