Fructul pasiunii

Fructul pasiunii sau maracuja este un fruct tropical ce aparține familiei Passifloraceae, originară din America de Sud. În ciuda dimensiunilor reduse, este bogat în antioxidanți și vitamine. Iată tot ce trebuie să știi despre fructul pasiunii – cum se curăță, ce gust are și cum se mănâncă.
Fructul pasiunii are o coajă tare, colorată în mov sau galben și un mijloc suculent, plin de semințe. Soiurile violet și galben sunt cele mai frecvent comercializate.
Fructul pasiunii este rotund și are o lungime de aproximativ 3 centimetri.  Are gust dulce acrișor, o combinație între portocală și mango, dar mai acru decât acestea împreună. De asemenea, are un parfum foarte puternic și caracteristic.

Diferența dintre Fructul Pasiunii si Granadilla Passiflora ligularis, cunoscută în mod obișnuit ca granadilla dulce sau grenadia, este tot o specie de plantă din genul Passiflora, fiind deci înrudită cu fructul pasiunii. Fructele de granadilla tind să fie puțin mai mari și mai alungite ca formă, cu o culoare galben-portocalie, în timp ce fructele pasiunii sunt puțin mai mici, mai rotunjite și cu o culoare violet . În interior, semințele sunt la fel, dar pulpa foarte moale din Granadilla este mai deschisă la culoare și mai clară, mai mucilaginoasă. La fructele pasiunii pulpa este de o nuanță gălbuie spre portocaliu. La ambele fructe, consistența pulpei este cremoasă.

 

 

 

Filtre
Specie-Tip
Specie-Tip
Afișați mai multe
Preț
Preț - slider
Preț - inputs