104.00 MDL
Știai că uscarea fructelor permite păstrarea nutrienților și a vitaminelor? În timpul procesului de uscare, fructele smochinului scad în dimensiune, rămân rotunde, dar iau o formă ușor turtită. Dacă smochina este tăiată, în interior va avea o pulpă vâscoasă cu o mulțime de semințe mici.
În timpul procesului de uscare, smochinele devin mai dulci decât fructele proaspete deoarece o cantitate mare de apă iese din ele, lăsând doar carbohidrați concentrați.
Smochinele sunt fructe foarte echilibrate în ceea ce privește compoziția lor, conținând până la 10% fibre și numeroși antioxidanți naturali- flovonoizi și polifenoli. Pe lângă rezervele generoase de calciu, fier, magneziu, sodiu și fosfor, acestea dețin recordul pentru conținutul ridicat de potasiu, un element extrem de important pentru sănătate.
Smochinele deshidratate pot fi consumate ca atare sau pot fi utilizate pentru prepararea unei varietăți întregi de bucate: plăcinte, budinci, prăjituri, tarte, compoturi, dulceață, gemuri sau jeleuri.
În detrimental tuturor beneficiilor aduse organismului, se consideră că doza maximă de fructe deshidratate consumate, să nu depășească 5-6 fructe pe zi. Dacă aveți probleme cu tractul gastro-intestinal, puteți crește ușor această doză. Dacă suferiți de diabet, evitați consumul de smochide deshidratate datorită conținutului considerabil de zaharuri.