45.00 MDL
„Zucchini” este denumirea unui tip de dovlecel specific Italiei, dar care s-a raspandit in multe locuri de pe globul pamantesc, datorita proprietatilor sale si a faptului ca poate fi integrat cu usurinta in multe mancaruri sanatoase.
Acest aliment este gatit ca o leguma, dar din punct de vedere botanic este considerat fruct. Exista numeroase varietati de zucchini, care au nuante diferite de verde, de la cel spre galben, la unul inchis, fiecare fiind bogate in vitamine, minerale si antioxidanti. Iata care sunt beneficiile oferite de zucchini:
Compusii din zucchini, printre care luteina si zeaxantina, contribuie la protejarea celulelor din ochi. O dieta bogata in acesti compusi poate reduce riscul de a dezvolta cataracta sau alte afectiuni oculare.
Este posibil ca acest aliment sa ajute digestia, datorita cantitatii mari de apa pe care o contine si fibrelor insolubile. In zucchini se gasesc si fibre solubile, ce hranesc bacteriile benefice din intestine si care pot fi utile in reducerea inflamatiei si in afectiuni precum sindromul colonului iritabil, boala Crohn, colita ulcerativa