52.00 MDL
Ciupercile ”Champignon” (Agaricus bisporus), unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile, aduc prin consumul lor semnificative beneficii sănătății. Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar. L-Ergothioneine are efect asupra substanțelor instabile, care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi.
Ciupercile contin o cantitate mare de apa (90%) si foarte putini carbohidrati si grasimi. Sunt alimentele recomandate si utilizate in numeroase diete de slabire.
De asemenea, au cantitati mici de sodiu si pana la 10% fibre.
Ciupercile sunt bogate in potasiu (acesta are rolul de a reduce retinerea fluidelor din organism).
O ciuperca medie cu palarie mare contine mai mult potasiu decat o banana sau un pahar de suc de portocale.
Pe langa potasiu, ciupercile champingnon sunt bogate in fosfor, cam 1,5%. Fosforul este necesar formarii dintilor si a oaselor. Ajuta in cazul activitatilor mentale sau pastreaza organismul mai relaxat.
De aceea, ciupercile pot fi recomandate studentilor si tinerilor care desfasoara activitati scolare.