18.00 MDL
Spanacul este originar din Persia. Cultivarea la domiciliu a spanacului a început cu peste un mileniu în urmă, când a fost adus pentru prima dată în China în 647 î.Hr. Conținutul său ridicat de luteină ajută la scăderea nivelului de colesterol și promovează sănătatea ochilor. Spanacul mai conține carbohidrați, proteine, fibre, vitamina A, vitamina C, calciu, fier și acid folic, care ajută la menținerea pielii cu aspect tânăr și proaspăt pentru o lungă perioadă de timp. Spanacul poate fi consumat proaspăt sau gătit, ținându-se bine atunci când este încălzit, copt sau sotat. Este foarte versatil și se asortează bine cu legume de primăvară, citrice, fructe de pădure, ouă, nuci, bacon, paste, smântână și brânzeturi proaspete. Spanacul se păstrează uscat și la frigider timp de una până la două săptămâni. Proteine: 2,9 g, grăsimi: 0,3 g, carbohidrați: 2 g, calorii: 22 kcal.